Cambridge – Shake 500 dieet test

Het Cambridge Weight Plan helpt mensen met het verantwoord afvallen. Dit kan met behulp van shakes, repen, soepen en meer.

Ik ben ruim 50 kilo kwijt geraakt en voel mij nu top!

voorna

Ik heb zelf ook dit dieet gevolgd met grote positieve gevolgen. Het vak buschauffeur is een zittend beroep en veel beweging heb je hier niet. Dit zal buiten het werk om alsnog moeten gebeuren. Daarnaast is het heel gemakkelijk in de pauze naar de snackzaak te lopen en daar een frietje achterover te werken. Dit wilde ik niet meer en besloot het Cambridge-dieet te volgen.  Met hulp van mijn vaste consulente die haar praktijk in Susteren heeft, heb ik dit doel kunnen bereiken. Na een periode met de repen gewerkt te hebben ben ik overgestapt op de shakes van het 500-dieet. Dit dieet houdt in om 500 kcal per dag te eten/drinken. Je vervangt de drie maaltijden (ontbijt, lunch en diner) door een shake of reep.

Ik heb voor mijzelf een test gehouden om te bepalen welke shake nu het lekkerste is. De resultaten heb ik in een rapport gezet. Aantekening is dat iedereen een andere smaakbeleving heeft en dus niet alle resultaten hetzelfde zullen zijn. Ik heb een fles water in de koelkast liggen die vrij koud staat ingesteld. Hierdoor heb ik bijna ijskoud water en dat maakt de shake wat dikker en lekkerder. De test is uitgevoerd tussen 11 en 19 augustus 2016.

De volgende smaken heb ik getest:

  • Cappuccino
  • Mango
  • Toffee/Walnoot
  • Butterscotch
  • Chocolade
  • Bosvruchten
  • Aardbeien
  • Banaan
  • Vanille

Per smaak oordeel ik op geur, kleur en smaak.

Werkwijze

Ik meng water met de shakepoeder in mijn shakebeker. Grotendeels van de shake gaat in een glas en deze zet ik in de koelkast. Het restje in de shakebeker drink ik op voor een eerste smaak- en geurtest. Na het schoonmaken van de shakebeker (doe dat na elke shake) haal ik het glas uit de koelkast en drink ik deze op mijn gemak op.

Cappuccino

Getest: 11 augustus 2016

20160811_100959

Geur: Al bij het openen van het zakje komt er een lichte cappuccino geur naar boven. Bij het shaken wordt deze geur sterker. Heerlijk! Zelf ben ik verzot op de cappuccino smaak in bijv. taart, ondanks dat ik geen koffie drink.

Kleur: Ik schenk de shakes in een glas en kan dan oordelen op kleur. De kleur is licht-bruin en ziet er prima uit.

Smaak: Ook de smaak is goed. Je proeft echt de cappuccino en het drinkt gemakkelijk weg. Dit is een goede kansmaker op de eerste plek.

Mango

Getest: 11 augustus 2016

20160811_125138

Geur: Wanneer je het zakje opent, dan ruikt het alsof je een theezakje in handen hebt. Echter na het shaken komt toch de echte mango geur naar boven.

Kleur: De kleur is licht-geel en neigt naar een mango kleurtje.

Smaak: De eerste indruk geeft mij mango! Deze smaak blijft ook hetzelfde als je het opdrinkt. Ik denk dat mensen die graag mango eten deze shake goed kunnen waarderen.

Butterscotch

Getest: 12 augustus 2016

20160812_090651

Geur: Wanneer je het zakje opent, dan lijkt het een zakje vanille shake. Maar ook na het shaken komt de butterscotch omhoog

Kleur: De kleur is eigenlijk letterlijk groen, maar smerig is het niet..

Smaak: De smaak valt niet tegen, het smaakt goed en komt redelijk overeen met de echte butterscotch smaak.

Bosvruchten

Getest: 12 augustus 2016

20160812_203824

Geur: Ja, een echte bosvruchtenthee geur komt je tegemoet als je het zakje opent, maar deze wordt versterkt wanneer je deze shaket.

Kleur: De kleur is mooi roze zoals het hoort te zijn. Ziet er prima uit.

Smaak: De smaak is prima en gaat goed door voor de echte bosvruchtensmaak.

Toffee/Walnoot

Getest: 13 augustus 2016

20160813_103942

Geur: Wanneer je het zakje opent komt je voornamelijk de walnoot omhoog. Ook na het shaken blijft de walnoot het sterkste, echter is de toffee ook goed aanwezig.

Kleur: De kleur is gebroken wit. Je zou denken dat het vanille is, maar dat is minder waar.

Smaak: De smaak is een combinatie van walnoot en toffee. Je proeft de walnoot het beste, met een vleug toffee er doorheen.

Aardbei

Getest: 13 augustus 2016

20160813_145354

Geur: Aardbei! Dat is het eerste dat je ruikt als je het zakje opent.

Kleur: De kleur is mooi lichtroze. In elk geval stuk lichter dan bijv. de bosvruchten. Als je deze pas geshaket hebt zie je ook kleine zwarte puntjes. Dat zijn de zaadjes van een aardbei volgens mij. Het lijkt mij in ieder geval hetzelfde als je vaker in aardbei-drankjes tegenkomt

Smaak: De smaak is heerlijk. Lekker zomers met die aardbeismaak. Ideaal voor een warme zomerdag als je hem tenminste koud drinkt.

Chocolade

Getest: 14 augustus 2016

20160814_105406

Geur: Je kent de chocomelk poeders? Precies dat ruik je als je het zakje opent en nadat je deze geshaket hebt.

Kleur: De kleur is mooi bruin. Mooi kleurtje.

Smaak: De smaak is heerlijk. Doet mij denken aan vroeger toen wij regelmatig van die zelf chocomelk maakte met de pakken poeders uit de winkel.

Vanille

Getest: 15 augustus 2016

20160815_081825

Geur: In eerste instantie zou je niet denken dat het vanille is als je het zakje opent. Maar na het maken van de shake is het nog niet helemaal de vanillegeur die ik gewend ben.

Kleur: De kleur is wit. Dat neigt al een stuk beter naar vanille.

Smaak: De smaak is prima, al zit het wel een flink stuk in de richting naar de vanille smaak die ik ken.

Banaan

Getest: 15 augustus 2016

20160815_124824

Geur: Er zit zeker een vleugje banaan in het zakje. Na het shaken wordt dit versterkt en ruik je banaan.

Kleur: De kleur is lichtgeel. Precies zoals je van een banaanshake zou verwachten.

Smaak: De smaak is inderdaad een bananensmaak, al mag die van mij meer naar voren gebracht worden. Tis net iets te flauw voor mijn idee.

Conclusie

Als ik mijn directe keuze laat spreken komt de Cappuccino op de eerste plaats. Gevolgd door de Chocolade en de aardbei.

20160811_100959

Cappuccino               

20160814_105406

Chocolade                

20160813_145354

Aardbei